Svet 0

19.03.2024.

8:19

Izrael ne prestaje da napada

Dvadeset Palestinaca je ubijeno rano jutros u izraelskim vazdušnim napadima na Rafu, kao i na centralni deo Pojasa Gaze, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici u toj enklavi.

Izvor: Tanjug

Izrael ne prestaje da napada
Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Podeli:

Oni su dodali da je u Rafi, na jugu enklave, gde se trenutno nalazi preko milion Palestinaca, 14 ljudi ubijeno, a desetine drugih ranjeno u udarima koji su pogodili nekoliko kuća i stanova.

Još šest osoba je ubijeno u drugom vazdušnom napadu na kuću u izbegličkom kampu Al-Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze, dodali su zvaničnici.

Deir Al-Balah, grad u centralnom Pojasu Gaze, oko 14 kilometara južno od grada Gaze, takođe je bombardovan je u toku noći, javlja Rojters.

Od početka izraelske agresije na Gazu, prema podacima Ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze, ubijeno je više od 31.000 ljudi.

Napad i na teritoriju Sirije

Izrael je danas iz vazduha lansirao i rakete na nekoliko vojnih ciljeva u blizini Damaska i napravio "materijalnu štetu", saopštilo je ministarstvo odbrane Sirije.

Vazdušna odbrana Sirije je presrela neke od izraelskih raketa i oborila ih, prenosi Rojters.

Podrška Irana za sirijski režim Bašara Al Asada i za libansku grupu Hezbolah uzrokovali su česte vazdušne napade Izraela koji namerava da umanji vojnu moć Teherana u tom regionu.

Skoro 10 pripadnika Iranske revolucionarne garde je ubijeno u ovim napadima u Siriji od decembra, što je navelo Iran da šalje manje pripadnike garde u tu državu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: