Svet 7

13.03.2024.

7:20

Pokrenuti brutalni napadi: Uništeni su

Ukrajina je drugu noć zaredom pokrenula masovne napade bespilotnim letelicama na nekoliko ruskih regiona, a iznad Voronješke oblasti je uništeno preko 30 ukrajinskih dronova, saopštio je guverner Aleksandar Gusev.

Izvor: Tanjug

Pokrenuti brutalni napadi: Uništeni su
Profimedia

Podeli:

"Opasnost od napada bespilotnih letelica u Voronježu i dalje postoji. Tokom noći je više od 30 dronova otkriveno i uništeno od strane sistema PVO u regionu", napisao je Gusev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, prouzrokovana su manja oštećenja na infrastrukturi i stambenim zgradama, a povređenih u napadu nije bilo, prenosi Interfaks Rusija.

U Rjazanju je izbio požar u postrojenju za  preradu nafte nakon pada ukrajinskog drona, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

Ukrajinski dron je uništen i u  Lenjingradskoj oblasti na prilazu rafineriji nafte,  rekao je regionalni guverner Aleksandar Drozdenko na Telegramu.

On je dodao da proizvodnja radi normalno, a da žrtava i materijalne štete u ovom napadu nema.

Sistemi ruske PVO zaustavili su i napad osam bespilotnih letelica na Brjansku oblast,a  na udaru ukrajinskih dronova tokom noći našli su se i oblasti Kursk i Belgorod.

Oko 45.000 ljudi u Belgorodskoj oblasti  ostalo je bez struje zbog ukrajinskog granatiranja gradskog okruga Šebekino, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na  Telegramu, prenosi TASS.
 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: