Svet 0

19.06.2024.

11:31

Potpisan Sveobuhvatni sporazum; Razmenjeni i pokloni FOTO

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Severne Koreje Kim Džong Un razmenili su danas poklone tokom Putinove posete Pjongjangu, gde su dva lidera potpisala Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Izvor: Tanjug

Potpisan Sveobuhvatni sporazum; Razmenjeni i pokloni FOTO
EPA-EFE/KRISTINA KORMILITSYNA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Lideru Severne Koreje su dati na poklon nova limuzina Aurus i set za čaj, dok je predsednik Putin dobio nekoliko umetničkih dela, uključujući slike i biste, prenela je ruska agencija TASS.

"Pokloni su razmenjeni", kazao je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

On je rekao da je lideru Severne Koreje predstavljen automobil Aurus i dat na poklon veoma lep set za čaj. Govoreći o onome što je šefu ruske države uručila severnokorejska strana, Ušakov je napomenuo da su to "takođe dobri pokloni".

On nije rekao šta je tačno Putin dobio na poklon, ali je nagovestio da su pokloni povezani sa imidžom predsednika Rusije.

Razgovori između Putina i Kim Džong Una trajali su duže nego što je planirano.

Organizatori su za ovaj sastanak izdvojili oko sat vremena, ali je on trajao oko dva i po sata, javio je TASS.

Članovi ruske delegacije uglavnom nisu bili uključeni u ovaj razgovor, iako je ranije Ušakov rekao da će biti pozivani, po potrebi.

Kroz panoramski prozor jedne od prostorija rezidencije Kumsusan, novinari su, kako javlja izveštač ruske agencije, mogli da vide da ruski zvaničnici povremeno ulaze u čekaonicu da bi prisustvovali razgovoru.

Među njima su bili i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar ekologije i prirodnih resursa Aleksandar Kozlov, koji je na čelu ruske međuvladine komisije, kao i prvi potpredsednik vlade Denis Manturov.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: