Svet 2

19.06.2024.

8:14

Južna Koreja ozbiljno zabrinuta: Molimo Kinu...

Južna Koreja saopštila je danas da je duboko zabrinuta zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina Severnoj Koreji i zamolila je Kinu da bude konstruktivna u naporima za uspostavljanje stabilnosti na Korejskom poluostrvu.

Izvor: Tanjug

Južna Koreja ozbiljno zabrinuta: Molimo Kinu...
Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

Kako je južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova navelo u saopštenju, pojačana vojna saradnja Moskve i Pjongjanga nije u interesu Pekinga.

Navodi se da je Južna Koreja prenela svoj stav Kini tokom razgovora u kojima su učestvovali prvi zamenik južnokorejskog ministra spoljnih poslova Kim Hong-kjun i zamenik ministra spoljnih poslova Kine Sun Vejdong u Seulu u utorak, prenela je južnokorejska agencija Jonhap.

"Izrazili smo duboku zabrinutost zbog posete ruskog predsednika Putina Severnoj Koreji koja dolazi u trenutku kada je Pjongjang eskalirao tenzije na Korejskom poluostrvu nizom provokacija", navodi se u saopštenju ministarstva. Putin, koji je danas u prvoj poseti Severnoj Koreji posle 24 godine, razgovara sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom o unapređenju bilateralne saradnje.

Putinova poseta Severnoj Koreji dolazi usred pojačanih tenzija na Korejskom poluostrvu, navodi južnokorejska agencija.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: