Svet 1

19.06.2024.

9:48

Spektakularan doček: Konjica, baloni, ogromni portreti... FOTO/VIDEO

Uzbuđena gomila okupila se u Pjongojangu kako bi pozdravila Vladimira Putina koji je došao u zvaničnu posetu Severnoj Koreji, prvi put nakon 24 godine.

Izvor: Index.hr

Spektakularan doček: Konjica, baloni, ogromni portreti... FOTO/VIDEO
EPA-EFE/VLADIMIR SMIRNOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

Putin se sastao sa Kim Džong Unom na retkom samitu koji je imao za cilj jačanje partnerstva kako bi se suprotstavio pritisku i sankcijama SAD.

Počasna garda, uključujući vojnike na konjima, i gomila civila okupili su se na trgu duž reke Taedong, koja protiče kroz prestonicu, pokazao je video koji prenose ruski mediji.

Među okupljenima mogu se videti deca koja drže balone i džinovske portrete dvojice lidera sa nacionalnim zastavama koje ukrašavaju i Veliku dvoranu naroda. Kim i Putin su potom odvedeni u palatu Kumsusan na razgovore na samitu, prenose ruski mediji.

Putin je sinoć stigao na aerodrom u Pjongjangu. Nakon što ga je Kim pozdravio i zagrlio, njih dvojica su tokom vožnje podelili "skrivene najdublje misli",  kako su preneli severnokorejski državni mediji.

Kim je pozdravio Putina, rukovao se sa njim, zagrlio ga i progovorio pored aviona ruskog lidera.

EPA-EFE/VLADIMIR SMIRNOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Zatim su se u Putinovoj limuzini Aurus ruske proizvodnje odvezli do palate Kumsusan. Fotografije državnih medija prikazuju ulice Pjongjanga ukrašene Putinovim portretima i fasadu nedovršenog i praznog hotela Rjugjong u obliku piramide od 101 sprata, osvetljenog ogromnom porukom "Dobro došao Putine".

Putin je prvi put u prestonici Severne Koreje posle 24 godine, poseta koja će verovatno promeniti decenije rusko-severnokorejskih odnosa u vreme kada se obe zemlje suočavaju sa međunarodnom izolacijom.

Partnerstvo dve zemlje "je motor za ubrzanje izgradnje novog multipolarnog sveta", a Putinova poseta pokazuje nepobedivost i izdržljivost njihovog prijateljstva i jedinstva, saopštila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: