Svet 0

25.04.2024.

12:35

Obratio se Putin: Rusiji je ovo najvažnije

Poboljšanje demografske situacije i obezbeđenje pristojnog kvaliteta života za ruske porodice je prioritetan nacionalni zadatak, istakao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Izvor: Novosti

Obratio se Putin: Rusiji je ovo najvažnije
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

On je poslao telegram učesnicima konferencije "Rusija – velika porodica velikih porodica. Porodica sa više dece kao nova norma".

"Od pamtiveka se upravo kod kuće, u krugu porodice, u atmosferi ljubavi i pažnje, formira ličnost i pogled na svet deteta, njegov karakter, građanska, patriotska osećanja", naveo je predsednik Putin.

"Zbog toga je važno vaspitati mlađu generaciju u duhu vrednosti koje neguju velike porodice sa puno dece, prijateljske porodice koje se brinu o bližnjima, deci, roditeljima", naglasio je Putin.

Pored poboljšanja demografske situacije, podrške natalitetu i velikim porodicama, prioritetan nacionalni zadatak je i obezbeđivanje pristojnog kvaliteta života za ruske porodice, ukazao je Putin i pozvao da se oko tog zadatka ujedine svi nivoi vlasti, institucije, društvo i mediji.

"Tema ovogodišnjeg foruma, koji se održava u Godini porodice, jeste relevantna, aktuelna i postavlja jedan od glavnih, ključnih uslova za siguran razvoj države i moralno blagostanje društva", ocenio je predsednik Rusije.

Predsednik je izrazio uverenje da će konferencija biti uspešna, a da će konstruktivne ideje i predlozi učesnika biti pretočeni u praktičan rad.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: