Svet 7

25.04.2024.

10:32

Srbin se direktno obratio Vladimiru Putinu: Traži pomoć VIDEO

Srpski plaćenik koji se borio na ruskoj strani u Ukrajini, snimio je video poruku upućenu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Izvor: Index.hr

Srbin se direktno obratio Vladimiru Putinu: Traži pomoć VIDEO
Profimedia

Podeli:

On se u poruci požalio kako nema rusko državljanstvo, zbog čega bi mogao da bude proteran u svoju matičnu zemlju, piše Lenta.ru.

On je rekao da je jedinica u kojoj se borio rasformirana i da su druge jedinice odbile da potpišu ugovor sa njim i dodao da bi voleo da ostane u Rusiji i nastavi da brani ruske interese u zoni "specijalne vojne operacije".

Zastupnik iz Državne dume Aleksandar Hinštajn obećao je da će se pronaći rešenje.

"Kolege iz ministarstva unutrašnjih poslova već rade na rešavanju problema. Srbinu će se izdati privremeni azil. Situacija je malo složenija jer on nije sklopio ugovore s ministarstvom obrane, već s dobrovoljačkim formacijama Donjecke Narodne Republike (DNR)", kazao je. 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: