Svet 27

19.04.2024.

16:47

Evropa ušla u rat? "Igraju se vatrom. Na korak smo od..."

Zapad je na korak od slanja trupa u Ukrajinu i danas u Briselu vlada većina koja je za rat, saopštio je mađarski premijer Viktor Orban.

Izvor: Tanjug

Evropa ušla u rat? "Igraju se vatrom. Na korak smo od..."
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Podeli:

''U Evropi je raspoloženje ratno, a politikom dominira logika rata. Vidim pripreme za rat od svih i sa svih strana. Generalni sekretar NATO-a želi da uspostavi ukrajinsku misiju NATO-a. Evropski lideri su već ušli u rat, razgovaram s njima, čujem ih, oni vide ovaj rat kao svoj i vode ga tako'', istakao je Orban.

Mađarski lider je ukazao na postepeno povećanje pomoći Evrope Ukrajini počevši od slanja vojne opreme i uvođenja sankcija Rusiji do slanja oružja i novca, preneo je Hir TV.

''Novac, novac, oružje, ali situacija se ne popravlja, zapravo se pogoršava. Na korak smo od toga da Zapad šalje trupe u Ukrajinu. Ovo je vrtlog rata koji može da odvuče Evropu u dubinu. Brisel se igra vatrom'', upozorio je Orban i naglasio da Budimpešta neće biti uvučena u rusko-ukrajinski sukob.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je da je strategija evropskih lidera štetna po Evropljane i istakao da, uprkos tome što se lideri EU ''osećaju kao da su u ratu'', Evropa to nije, jer je ''niko nije napao''.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: