Svet 2

19.04.2024.

12:56

Dramatičan beg Ukrajinaca VIDEO

Gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo objavio snimak na kojem se vidi kako su trojica ukrajinskih vojnika preplivala Dnjepar i predala se ruskoj vojsci.

Izvor: Sputnjik

Dramatičan beg Ukrajinaca VIDEO
Tanjug/Julia Kochetova/Der Spiegel/World Press Photo via AP

Podeli:

"Rano ujutru 17. aprila trojica ukrajinskih vojnika preplivala su Dnjepar i predala se ruskoj vojsci. Unapred su obavestili našu komandu o svojim namerama, sve je bilo koordinisano i prošlo je uspešno. Posle pobede Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji mirno će se vratiti svojim porodicama", napisao je Saljdo na Telegram kanalu.

On je pozvao ukrajinske vojnike da ne umiru za Voladimira Zelenskog i da se predaju, preneo je ruski portal Index.hr.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: