Svet 0

15.04.2024.

23:56

Jordan potvrdio: Presreli smo iranske dronove tokom napada na Izrael

Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi potvrdio je danas da je zvanični Aman pomagao Izraelu u presretanju dronova koje je Iran ispalio ka Izraelu tokom vikenda.

Izvor: Tanjug

Jordan potvrdio: Presreli smo iranske dronove tokom napada na Izrael
Profimedia

Podeli:

"Kad god predmeti, za koje verujemo da predstavljaju opasnost za Jordan, narušavaju naš vazdušni prostor, učinićemo sve što je u našim mogućnostima da okončamo tu pretnju i to smo uradili", rekao je Safadi za CNN.

Dodao je da je iranski napad pokazako koliko već opasna situacija na Bliskom istoku može da se pogorša.

"Stanje može da se pogorša ako se ne pozabavimo uzrokom svih ovih tenzija, a to je izraelska agresija na Gazu i kontinuirano odusstvo političke vizije", rekao je Safadi.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u, kako je naveo, znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

20 h

Podeli: