Svet 0

15.04.2024.

11:03

"Prešli su crvenu liniju"

Iran je prešao crvenu liniju u svom višedecenijskom ratu sa Izraelom, koji je vodio u senci, a situacija je sada veoma krhka, rekao je u analizi dopisnik Skaj njuza sa Bliskog istoka Alister Bunkal.

Izvor: Index.hr

"Prešli su crvenu liniju"
Mostafa Alkharouf/Anadolu/ABACAPRESS.COM/Profimedia

Podeli:

Osvetnički napad na Izrael bio je "mnogo veći nego što je iko mislio da će biti", rekao je on, dodajući da se slike eksplozija na nebu u ranim jutarnjim satima u nedelju "ne mogu potceniti s obzirom na to da su bespilotne letelice i rakete lansirane sa teritorije Irana".

Bunkal takođe kaže da nema sumnje da Izrael stoji iza napada na zgradu iranskog konzulata u Damasku ranije ovog meseca.

"Izraelski predsednik Isak Hercog mi je to u velikoj meri potvrdio u jučerašnjem intervjuu. Ovo je do sada najbliže priznanju odgovornosti visokog izraelskog zvaničnika", zaključio je on. 
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: