Svet 0

13.04.2024.

13:53

Sirski u panici: Eskaliralo je

Oleksandr Sirski, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da je situacija na istočnim frontovima poslednjih dana značajno eskalirala zbog značajnog intenziviranja ofanzivnih operacija Rusije posle predsedničkih izbora.

Izvor: Klix.ba

Sirski u panici: Eskaliralo je
Profimedia

Podeli:

Sirski je rekao da su Rusi aktivno napali frontove Liman i Bahmut uz jurišne grupe uz podršku oklopnih vozila.

Na frontu Pokrovsk, Rusi pokušavaju da probiju odbranu koristeći desetine tenkova i borbenih vozila pešadije. Sirski je ovo pripisao suvom vremenu, koje je većinu otvorenih područja učinilo dostupnim rezervoarima.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu pratite u našem Blogu UŽIVO.

On je rekao da je njegov prvi dan u zoni dejstva bio posvećen ovom frontu i preduzimanju svih neophodnih mera za stabilizaciju situacije, povećanje efikasnosti ukrajinskih trupa i nanošenje maksimalnih gubitaka ruskim jedinicama.

"Ponovo se postavilo pitanje postizanja tehničke nadmoći nad neprijateljem u visokotehnološkom naoružanju. Samo to će nam dati priliku da pobedimo većeg neprijatelja i stvorimo uslove za preuzimanje strateške inicijative", rekao je Sirski.

Drugim ozbiljnim problemom smatra pitanje poboljšanja kvaliteta obuke vojnog osoblja, posebno pešadijskih jedinica, kako bi se maksimalno iskoristile sve mogućnosti vojne opreme i zapadnog naoružanja.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: