Svet 8

12.04.2024.

14:38

GUR presreo razgovor; "Totalni je**ni nered"

Ukrajinska vojna obaveštajna služba nedavno je objavila audio-snimak presretnutog telefonskog poziva u koem se ruski vojnik u Belgorodskoj oblasti u Rusiji žali na gubitke vojnika

Izvor: B92.net

GUR presreo razgovor; "Totalni je**ni nered"
Profimedia

Podeli:

Taj vojnik je sve opisao kao "totalni je**ni nered" u ratnoj strategiji.

Snimak je prvobitno u utorak objavila ukrajinska vojno-obaveštajna uprava (GUR) na svom Telegram kanalu, a potom ga je preuzeo Kijev post. Na posletku ga je preneoi Njuzvik.

Ruske oblasti Belgorod i Kursk, nalaze u blizini granica Ukrajine, bile su poprište intenzivnih borbi otkako su ruski borci protiv Kremlja upali u te oblasti prošlog meseca.

Pored borbe sa snagama ruskog predsednika Vladimira Putina u dva regiona, milicije koje podržavaju Kijev takođe su tvrdile da su preuzele kontrolu nad selom Gorkovski.

Možda vas zanima

Svet

Sprema se katastrofa: "Ne" ludilu Zelenskog

Visoki izvor u ruskom Ministarstvu odbrane izjavio je da će se nova kontraofanziva završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu - krajnjim porazom ukrajinskih oružanih snaga, piše "Sputnjik Internešenel".

10:19

12.4.2024.

66 d

Svet

"Milostivi" Putin objasnio

Rusija je bila primorana da odbije napade na svoje energetske objekte poslednjih meseci i morala je da uzvrati, izjavio ruski predsednik Vladimir Putin tokom razgovora s beloruskim kolegom.

10:08

12.4.2024.

66 d

Neimenovani vojnik koji je navodno govorio na snimku do kojeg je došao GUR opisao je svoju jedinicu koja je pretrpela teške gubitke u belgorodskom Grajvoronskom okrugu.

"To je totalna je**na zbrka. Potpuno za***ana", rekao je vojnik, prema prevodu Kijev posta, govoreći o količini izgubljenih vojnika u njegovoj jedinici.

Na drugom mestu u pozivu, vojnik je navodno govorio o formiranju nove ruske vojne brigade sačinjene od 500 pojedinaca, koju on naziva "bandom".

Možda vas zanima

GUR često postavlja audio zapise onoga što kaže da je presretnuta komunikacija ruskih trupa. Pozivi obično služe kao primer niskog morala među Putinovim borcima u Ukrajini. U decembru je GUR podelio takav snimak dvojice ruskih vojnika koji svoju frustraciju zbog rata izražavaju govoreći o vođenju pobune protiv Kremlja.

GUR je takođe nedavno objavio seriju navodnih razgovora civila u Belgorodskoj oblasti. Ljudi zabeleženi u pozivima žale se da ne mogu da spavaju zbog toga što ruska vojska noću ispaljuje vojnu opremu po stambenim naseljima.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: