Svet 5

12.04.2024.

10:19

Sprema se katastrofa: "Ne" ludilu Zelenskog

Visoki izvor u ruskom Ministarstvu odbrane izjavio je da će se nova kontraofanziva završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu - krajnjim porazom ukrajinskih oružanih snaga, piše "Sputnjik Internešenel".

Izvor: B92

Sprema se katastrofa: "Ne" ludilu Zelenskog
Profimedia/Zelenskyy's Social Media/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Ukrajinski premijer Volodimir Zelenski rekao je nemačkom listu "Bild" u utorak da njegova zemlja već ima novi plan za kontraofanzivu protiv ruskih snaga, ali da joj je potrebno naprednije zapadno oružje.

"Zbog ovakvih netrivijalnih pristupa u vojnom planiranju, nema sumnje da će se sprovođenje novog plana Zelenskog za kontraofanzivu završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu konačnim porazom Oružanih snaga Ukrajine i početkom puta ka miru pod ruskim uslovima", rekao je novinarima visoki izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Možda vas zanima

Prema izvoru, "u nedostatku dobrovoljaca u Ukrajini voljnih da svojim životima i zdravljem produže ludilo Zelenskog, kijevski režim popunjava ogroman nedostatak osoblja u ukrajinskim oružanim snagama svežim topovskim mesom, promovišući zakon o masovnoj obaveznoj mobilizaciji građana".

Izvor Sputnjika je naveo da se Zelenski u potpunosti oslanja na Zapad da obezbedi neophodno oružje za stotine hiljada regruta i dodaje da odavno Ukrajini ništa nije ostalo svoje.

Ishod prethodnog kontraofanzivnog plana predsednika Zelenskog 2023. godine, koji on eufemistički naziva "ne tako uspešan", rezultirao je smrću i teškim ranjavanjem preko 166.000 ukrajinskih vojnika, kao i gubitkom 789 tenkova, 2.400 drugih oklopnih vozila, i 132 aviona, podseća "Sputnjik Internešenel". 

Možda vas zanima

Svet

Ovo je Trampov plan za Ukrajinu

Bivši američki predsednik Donald Tramp će, ako bude ponovo izabran, iskoristiti vojnu pomoć da primora Kijev i Moskvu da sednu za pregovarački sto i postignu sporazum o prekidu vatre, prenosi Si-En-En pozivajući se na izvore.

18:03

11.4.2024.

106 d

Svet

"Ovo je osveta"; Brutalna je

Nakon msaovnih udara na Ukrajinu, oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane Rusije koje je potvrdilo da su izvršeni masovni napadi na ukrajinske energetske objekte.

12:55

11.4.2024.

106 d

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: