Svet 10

11.04.2024.

15:58

Ukrajinci očajni, sve priznali: Rusa je 10 puta više

Ruske snage brojčano nadmašuju ukrajinske trupe sedam do 10 puta u istočnim regionima, izjavio je danas ukrajinski general Jurij Sodol u parlamentu.

Izvor: Tanjug

Ukrajinci očajni, sve priznali: Rusa je 10 puta više
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Podeli:

"Neprijatelj nas brojčano nadmašuje sedam do 10 puta, nedostaje nam ljudstva", rekao je Sodol, koji komanduje trupama u Harkovskoj, Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, prenosi Rojters.

Prethodno je glavnokomandujući američkih snaga u Evropi, general Kristofer Kavoli rekao da izdrživljost ukrajinskih vojnika uskoro neće moći da parira ljudstvu i projektilima ruske vojske, ukoliko američki Kongres ne izdvoji dodatna sredstva za vojnu pomoć Ukrajini.

"Ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu, ona će ostati bez artiljerijskih granata, i ostaće bez prestretača u protivvazdušnoj odbrani u prilično kratkom roku", rekao je Kavoli pred Odborom za oružane snage Predstavničkog doma Kongresa SAD.

On je naveo da ruska strana sad ispaljuje više municije na Ukrajinu u razmeri 5 prema 1.

"U narednih nekoliko nedelja, odnos će biti 10 prema 1. Ne govorimo o mesecima. Ne govorimo hipotetički", rekao je Kavoli.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

21 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

16 h

Podeli: