Politika 12

21.05.2024.

20:49

Predsednik Srbije se sastao sa stalnim predstavnikom Alžira pri UN

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Narodne Demokratske Republike Alžir pri UN Amarom Bendžamom.

Izvor: B92

Predsednik Srbije se sastao sa stalnim predstavnikom Alžira pri UN
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"U konstruktivnom razgovoru sa stalnim predstavnikom Alžira pri UN ukazao sam na napore koje Srbija preduzima kako bi se odbranila od pritisaka kojima su, nametanjem Rezolucije o Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN, ugroženi nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo i regionalna stabilnost.

Upozorio sam, još jednom, da će usvajanje takve rezolucije značiti otvaranje Pandorine kutije, ne samo u regionu, već i globalno, što će umesto pomirenja, napretka i saradnje među narodima rezultirati daljim podelama, nepoverenjem i urušavanjem principa na kojim počiva pravičan globalni poredak.

Ponovio sam da će Srbija iskoristiti svako političko i diplomatsko sredstvo, kao i svoj ugled u UN, kako bi se suprotstavila ovakvim ucenama i presedanima, i zamolio Alžir da nas u tome podrži, podržavajući time i slobodarski duh, inkluzivnost i usaglašavanje, kao i razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje među narodima, što su i principi na kojima počivaju same UN", naveo je Vučić na Instagramu. 

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

7 h

Podeli: