Politika 9

07.04.2024.

22:37

Vučić doputovao u Pariz: Sutra sastanak sa Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posetu.

Izvor: B92.net

Vučić doputovao u Pariz: Sutra sastanak sa Makronom
Profimedia

Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra i u utorak, 9. aprila, u zvaničnoj poseti Francuskoj, gde će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima za unapređenje saradnje sa Francuskom.

Predsednik Srbije sastaće se sutra uveče s francuskim predsednikom Makronom, na čiji poziv boravi u poseti Francuskoj.

Ispred Jelisejske palate, u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za srpskog predsednika.

Potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za Aleksandra Vučića, a nakon toga će uslediti i tet-a-tet razgovor dvojice predsednika.

Tokom posete, Vučić će imati i odvojene sastanke sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršeom i ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom.

Predsednik Srbije će tokom posete prisustvovati i sastanku sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International i predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju, navedeno je u saopštenju.
 

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

15 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

23 h

Podeli: