Francuski predsednik Makron želi da uvrsti esports u sledeće Olimpijske Igre

U intervjuu sa tech portalom The Big Whale, francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da u pariske Olimpijske Igre 2024 planira da uvrsti neke od najvećih esports šampionata na svetu, kao što su CS:GO Majori, League of Legends Worlds i Dota 2 International.

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Sreda, 27.04.2022.

18:26

Francuski predsednik Makron želi da uvrsti esports u sledeće Olimpijske Igre
Printscreen: youtube.com/LoL Esports

Pored aktuelnih tema poput razvoja metaverzuma, tržišta kriptovaluta i NFT-eva, Makron se dotakao i industrije video igara i esporta. ”Želim da Francuska postane veliki centar game developmenta i esporta”.

Pomenuo je francuske game dev kompanije i izdavače kao što su Ubisoft, Quantic Dream i Voodoo, kao i esports ekipe Team Vitality i Karmine Corp. ”Sa pariskim Olimpijskim igrama imamo istorijsku priliku – da povežemo tradicionalni sport i esports. Pokrenućemo ovu inicijativu čim budem bio izabran.”

Pariz je bio domaćin grupne faze Worlds 2015 šampionata i velikog finala Worlds 2019 šampionata. U Francuskoj se do sada nije održao nijedan CS:GO Major, kao ni TI.

Makron je kandidat na trenutnim predsedničkim izborima, tako da je za sada nemoguće predvideti da li su njegove reči samo prazna obećanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: