eSports

Ponedeljak, 28.11.2022.

22:43

Završeno peto izdanje Play!Con-a – uskoro i onlajn!

U vikendu za nama, na beogradskom sajmu u okviru Games.con festivala Play! je održao svoju petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Izvor: RUR

Završeno peto izdanje Play!Con-a – uskoro i onlajn!
Foto: Play!

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, Play! je sada na Games.con sajmu bio uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Foto: Play!

Kao što ste mogli da vidite na rasporedu, sa Play! ekipom je bilo ukupno 16 predavača, a program su vodili Aleksandar Manja i urednici magazina Play, Janko i Boža. Manja je vodio veći deo programa, u stilu koji nam se dopao na prethodnim iteracijama Play!Con-a, a Janko i Boža su sa svojim gostima komentarisali gejmplej njihovih igara i zagrebali malo više ispod površine, o tome šta je sledeće za domaću gejming industriju i kakve igre možemo očekivati narednih godina. Spojler – sve su to naslovi koji ciljaju svetsku slavu i po našem mišljenju i te kako imaju potencijala za to.

Teško je izdvojiti neko predavanje kao posebno zanimljivo, ali je svako ispraćeno publikom koju su činili gosti konferencije, kao i posetioci Games.con sajma, koji su navratili do Play!Con štanda da čuju delić avanture sa domaće game dev scene.

Foto: Play!

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Izvor: Play!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: