Steelseries predstavio Rival 5 miš za esportiste

Izvor: RUR

Steelseries je najavio njihov novi miš, Rival 5, koji bi trebalo da bude neko osnovno gejming oruđe za sve – od ljubitelja FPS igara, preko MOBA pa sve do MMO i drugih naslova.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Utorak, 11.05.2021.

15:39

Steelseries predstavio Rival 5 miš za esportiste
Foto: SteelSeries

Rival 5 spada u neki rang standardnih gejming miševa, ispunjava sve uslove da možete udobno igrati bilo koju igru na najvišem nivou a sa druge strane ne dodaje mnogo nekih funkcionalnosti čija je upotrebna vrednost upitna. Osnovu čini već poznati TrueMove Air optički senzor koji obezbeđuje potpuni 1 na 1 tracking u odnosu na podlogu i sa osetljivošću do čak 18.000 CPI definitivno ispunjava najviše eSports kriterijume. Maksimalno ubrzanje koje može ispratiti je impresivnih 40G a komunikacija sa računarom se odvija učestalošću od 1.000 Hz.



Miš je standardnih dimenzija pa će najviše odgovarati za igrače koji prefereiraju Claw i Finger grip, a treba naglasiti i da je masa poprilično malih 85 grama sa sve kablom što je recimo oko 30% od Logitech G502 iz slične kategorije. Sam kabl je izrađen u Super Mesh tehnologiji koja omogućava brze i lagane pokrete bez bilo kakve opstrukcije. Tu je i Prism Lightning RGB osvetljenje u 16.8 miliona boja koje se podešava u 10 različitih zona na uređaju, na osnovu ranijih iskustava SteelSeries u ovom domenu uvek odradi dobar posao a i po slikama osvetljenje deluje vrlo interesantno.

Tu su i Golden Micro svičevi za dva glavna tastera koji su sertifikovani na poprilično neverovatnih 80 miliona klikova što bi trebalo da obezbedi izuzetno veliku dugotrajnost uređaja, obično smo se sretali sa prekidačima koji su sertifikovani na 20-40 miliona klikova. Pored toga poseduju i IP54 sertifikat da su otporni na vodu i prašinu što može baš značiti posle dugogodišnjeg korišćenja kada unutrašnjost miša postane poprilično zaprljana da se ne bi dešavali slučajni klikovi, dvostruki klikovi i slično.

Rival 5 će se u prodaji naći vrlo uskoro a mi se nadamo da će nam brzo stići i neki uzorak da se poigramo s njime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: