Iz Barrensa se selimo u Stormwind – Šta sve donosi nova Hearthstone ekspanzija?

Blizzard je početkom jula predstavio United in Stormwind, najnoviju Hearthstone ekspanziju koja će izaći 3. avgusta, zbog čega sa malim zakašnjenjem želim da pregledamo šta nas sve očekuje u glavnom gradu Alijanse, šta radi novi keyword, kakvi su novu Questovi, Warlock oružja i još mnogo toga!

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 15.07.2021.

12:58

Iz Barrensa se selimo u Stormwind – Šta sve donosi nova Hearthstone ekspanzija?

Kao što je bilo i najavljeno početkom ove Hearthstone godine, prva ekspanzija nas je odvela u Barrens i u srce Horde, da bi nas druga ekspanzija vodila tamo gde je Alijansa najjača, glavni grad ljudi, Stormwind. Ukoliko ste upoznati sa Warcraft univerzumom, siguran sam da će vam se dopasti nova ekspanzija, koja će nas odvesti u neke od najpoznatijih krajeva Stormwinda, gde ćemo su ponovo susreti sa mnogim dobro poznatim likovima.

Kao i svaka ekspanzija, tako će nam i United in Stormwind doneti potpuno novi ključnu reč (keyword) – Tradeable. Stormwind je grad koji je dobro poznat po svojim trgovcima i prodavnicama, što je i glavna inspiracija ovog keyworda. Ovaj efekat nije nalik nečemu što smo da sada imali u igri. On vam omogućava da za jednu manu vratite tu kartu nazad u špil kako bi mogli da izvučete novu kartu. Ukoliko je to nešto što vam ne treba u ovom trenutku, a imate višak mane, ovo je odlična način da probate da potražite nešto novo.

United In Stormwind tradeable cards keyword

Kao što možemo videti u tri primera iznad, radi se o kartama koje u određenim situacijama mogu biti odlične, dok u nekim drugim situacijama mogu biti gotovo beskorisne, zbog čega ih Tradeable opcija čini veoma vrlo dobrim.

Questovi se ponovo vraćaju u igru, ali ovoga puta u nešto drugačijem formatu, jer dobijamo karte koje se zovu Questlines. Ovo su karte gotovo identične kao nekadašnje Quest karte, osim što ćete nakon kompletiranja prvog zadatka otključati novi, sve dok ne rešite ceo niz. Svaki rešeni zadatak donosi određenu nagradu.

United in Stormwind Questlines Hearthstone

Još jedna nova mehaniku koju donosi United in Stormwind su Mount magije. Ovo su buff magije koje se napravljene nalik Paladin magiji Spikeridged Steed. Pojačaće naše karte na tabli, ali će im takođe doneti Deathrattle efekat, koji će stvarati Mounta kada umre. Taj mount će imati iste brojke, kao i efekat, što čini ove karte vrlo napornim za vašeg protivnika. Za sada nismo sigurni da li će svaka klasa dobiti ovakvu kartu, pošto su nam prikazali samo Priest i Hunter verziju.

United in Stormwind mount cards

Ostalo nam je samo još da pomenemo Profession Tools. To je oružje koje umesto napada ima specijalan efekat. Prvo smo pomislili da će to možda biti samo za klase koje do sada nisu imala oružja, ali smo onda saznali da to nije slučaj, pošto će i paladin dobiti svoju kartu. Za sada smo kao i kod većina ostalih noviteta dobili samo dva primera.

Hearthstone's Newest Expansion is United in Stormwind - IGN

Kao što smo već pomenuli, United in Stormwind će izaći 3. avgusta, a igrači će kao i uvek do sada moći unapred da naruče dva paketa: standardan i mega. Cene su 50$ i 80$, a klikom na sledeći link možete videti šta tačno oni donose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: