Esports B92.net

F1 šampion, Ferstapen, učestvuje ovog vikenda u virtuelnoj Le Mans trci

Vrhunska imena iz sveta motosporta i esportsa će se takmičiti ovog vikenda u dvadeset četvoročasovnoj Le Mans trci.

Rastko Zorić RUR
Podeli
Foto: Le Mans Virtual
Foto: Le Mans Virtual

Novi F1 šampion, Maks Ferstapen, će pokušati nakon osvajanja realnog F1 šampionata, da trijumfuje u virtuelnoj verziji najzahtevnije moto trke Le Mans. Virtualna trka je prvi put održana 2020. godine jer se zbog pandemije nije mogao organizovati zvanični događaj, a trku je gledalo više od 14 miliona gledalaca. Virtuelna Le Mans serija ima nagradni fond od 250,000 dolara, a pobednički tim maratonske trke će uzeti 125,000 dolara ukupnog fonda.

Pedeset vozila će izaći na Circuit de la Sarthe, u dve kategorije, a svaki tim će biti sastavljen od četiri vozača. Dva dolaze iz sveta motosporta, a dva se takmiče u esports simulacijama. Među učesnicima ima dosta poznatih lica iz auto moto sveta, a ispod možete pogledati koje sve zvezde ćemo gledati za vikend. Vozači će koristiti rFactor2 platformu za ovaj događaj.

Foto: Le Mans Virtual

Kvalifikacije za trku će se održati 14. januara, a glavni događaj bi trebao da krene oko 13:30h 15. januara po našem vremenu. Na veb-sajtu možete da pročitate još detalja o učesnicima i formatu takmičenja, a prenos možete gledati preko Youtube kanala u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.