Esports B92.net

Nuguri napustio šampione i potpisao za FPX

Prošlogodišnji šampion sveta, FunPlusPheonix, je danas potvrdio da ću narednoj sezoni u njihovom dresu nastupati Jang “Nuguri” Hagvon, koji je ove godine sa ekipom DAMWON uspeo da postane prvak sveta.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Kada je toplejner po završetku sezone potvrdio da želi da napusti ekipu, mnogi si željno iščekivali da saznaju gde će nastaviti svoju karijeru, a danas su konačno i dobili taj odgovor. Korejac je doneo odluku da je spreman za novi izazov, zbog čega će u 2021. godini nastupati u LPL-u, što je vrlo verovatno i najjača League of Legends liga na svetu.

Nakon što je vratio Worlds trofej u Koreju nakon nekoliko godina, Nuguri je postao verovatno i najtraženiji slobodni agent u svetu. Iako je izjavio da ne bi imao problem da ostane u ekipi, imao je želu za novim izazovom, zbog čega je prihvatio ponudu FPX-a, gde će zameniti GimGoon-a i Khan-a.

Što se tiče FPX-a, njihova 2020. godina je bila daleko od uspešne. Nakon što su 2019. godine bili šampioni sveta, postojala su velika očekivanja, ali oni čak nisu uspeli ni da se plasiraju na Worlds. To je upravi stavilo do znanja da moraju da se naprave neke promene, a ovo je jedna koja pokazuje da će ponovo imati šampionske ambicije.

Sada su formirali sastav ispunjen vrhunskim igračima, što ne mora uvek da znači da će doneti rezultate. U svakom slučaju, biće zanimljivo videti kako će se snaći u novoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.