eSports

Petak, 30.12.2016.

13:54

Ukradeni univerzalni Dota2 API ključ uneo pometnju u Aziji

Perfect World je objavio da je univerzalni ključ postao dostupan vlasnici LGD Gaming organizacije, koja ga je kasnije koristila za nelegalne operacije.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Ukradeni univerzalni Dota2 API ključ uneo pometnju u Aziji
Foto: LGD

Vlasnica organizacije LGD, Pan “RuRu” Jie je optužena da je 2013 godine ukrala Dota2 API ključ od kompanije Perfect World. Optužbe stižu od strane Doume, jednog od osnivača VPGAME platforme za klađenje, čiji je vlasnik, takođe Pan “RuRu” Jie.

Ukradeni ključ je navodno korišćen za pristupanje privatnim lobijima i inventarima u Dota2 klijentu i za transferovanje predmeta između platformi. RuRu je takođe optužena da je koristila navedeni univerzalni ključ za nelegalno prikupljanje informacija o skrimovima i strategijama protivničkih timova.

Pan “RuRu” Jie je vlasnik LGD Gaming organizacije kao i CDEC organizacije (u to vreme). Takođe ona je vlasnik i VPGAME platforme za klađenje kao i KeyTV produkcije. Ona je uz pomoć ovog ključa pokušala da eliminiše konkurentske platforme za klađenje, preciznije DOTAMAX, manipulišući transferom predmeta između pomenutih sajtova i klijenata.

Ako su informacije o korišćenju ovog ključa za prikupljanje informacija iz privatnih lobija tačne, to bi bacilo senku na spektakularan nastup tima CDEC na The International 2015.

Perfect World, koji je Valveov partner za distribuiranje Dota2 igre u Aziji, je obavestio Icefroga o dešavanjima, te se očekuje ukidanje pomenutog Dota2 univerzalnog ključa.

Ovaj slučaj je Dauma obelodanio nedugo pošto je dobio sudsku tužbu kada se pripremao da napusti VPGAME i pristupi drugoj kompaniji C5game.

Valve i Icefrog se još uvek nisu oglasili povodom ovog incidenta.

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: