OG osvaja svoj peti Major!

Legenda Dote 2 i dalje živi. Suprotno svim očekivanjima, OG je 3-1 pobedom protiv TSM-a postao šampion ESL Majora u Stokholmu, osvojivši novčanu nagradu od 200,000 dolara i 680 DPC poena!

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:57

OG osvaja svoj peti Major!
Foto: ESL

Od 12. do 22. maja održao se Major u Stokholmu, veliki Dota 2 turnir gde smo imali priliku da pratimo najbolje ekipe sveta (bez Kineza!) u borbi za nagradni fond od pola miliona dolara i 3,530 DPC poena.

Sa ovim Majorom, Dota 2 se konačno vratila na veliku scenu esporta. Završnica događaja se održala u Hovet Areni sa publikom uživo, prvi put otkako je počela globalna pandemija korona virusa. Bilo je to zaista inspirativno iskustvo, kako za fanove, tako i za takmičare, a pogotovo za dvostruke TI šampione.

OG je imao izuzetno uspešnu DPC sezonu. Međutim, tim je u poslednjem momentu morao da napravi izmene, pošto su kapiten i support Misha i trener Chuvash bili sprečeni da prisustvuju eventu zbog problema sa vizama. Menjali su ih niko drugi do Ceb i N0tail.

Mnogi su ih zato potcenili, što je i normalno imajući u vidu da nisu imali čitav sastav na okupu. Velika greška!

Posle vrlo solidne grupne faze, OG je počeo plejof sa teškim porazom protiv TSM-a, bivšeg Undying sastava, koji je takođe bio jedan od autsajdera na turniru. TSM je imao gotovo besprekoran put do velikog finala, savladavši Gaimin Gladiators, kao i Tundru, možda i najvećeg favorita na takmičenju.

stokholm-major-finalbracket-ogPrintscreen: Liquipedia

U prvoj rundi lower bracket-a OG je pobedio šampione nedavnog Gamers GALAXY turnira, BOOM Esports. U sledećoj rundi čekao ih je Fnatic u izuzetno teškom duelu. OG je bio na koraku od eliminacije, ali se vratio u meč u vrlo ubedljivom maniru i eliminisao poslednju SEA ekipu na turniru.

Od tada pa nadalje, OG je bio nezaustavljiv – razbili su Thunder Awaken, Gaimin Gladiators i Tundru, i zakazali osvetu protiv TSM-a u velikom finalu Majora.

U prvoj partiji finala, TSM je, blago rečeno, ponizio OG. Posle ovog poraza, Ceb mora da je održao jedan od svojih legendarnih govora, jer OG od tog momenta nije stao – TSM prosto nije mogao da se odupre njihovoj agresiji i pritisku. OG je tako, suprotno svim očekivanjima, osigurao titulu šampiona ESL Majora u Stokholmu.

Evo kako su se plasirale ostale ekipe:

stokholm-major-standings-final-ogPrintscreen: Liquipedia

Mladi OG sastav je imao fenomenalan performans na Majoru, ali ipak moramo da spomenemo Ceb-a, koji je sa svojom position 5 Windranger dodao tajni sastojak ekipi.

Ovo je peta Major titula za OG kao organizaciju. Sa još dva TI trofeja, sa sigurnošću možemo da kažemo da su jedna od najuspešnijih ekipa u čitavoj istoriji esporta. OG sastav:
  1. Artem ”Yuragi” Golubijev
  2. Božidar ”bzm” Bogdanov
  3. Amar ”ATF” Al-Asaf
  4. Tomi ”Taiga” Li
  5. Sebastian ”Ceb” Debs/Mihail ”Misha” Agatov
  6. Johan ”N0tail” Sundstain/Evgeni ”Chuvash” Makarov


Uskoro počinje i letnja DPC sezona, na kraju koje nas čeka i Major u Arlingtonu, koji je Valve već najavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: