Nova DPC sezona je zvanično počela!

Posle burne 2020. godine, okupirane globalnom pandemijom koja još uvek ne jenjava, Valve je konačno otvorio novu kompetitivnu Dota 2 sezonu – DPC 2021.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Ponedeljak, 18.01.2021.

19:03

Nova DPC sezona je zvanično počela!
Foto: Valve

Danas je počela ovogodišnja DPC sezona. Biće podeljena na dve sezone šestonedeljnih regionalnih liga, na čijem vrhuncu će se održati i po jedan Major, dok nas na samom kraju čeka The International. Prva sezona će trajati u periodu od 18. januara do 28. februara.

Svaki od šest regiona će učestvovati u sopstvenoj regionalnoj ligi sa gornjim i donjim divizijama takmičenja, koje će pokrivati odgovarajući organizatori.
  • Evropa – Dreamhack
  • CIS – ESL
  • Kina – Perfect World
  • SEA – PGL
  • Severna Amerika – BTS
  • Južna Amerika – Dota Pit


U zavisnosti od rezultata u svojim regionalnim ligama, ekipe će osvajati novčane nagrade, DPC poene, ali i plasman na predstojeći Major. Format se malo razlikuje od regiona do regiona.

dota-dpc-2021-pPritnscreen: Liquipedia

Prvog dana će u okršaj ući neki domaći igrači – Nikola ”LeBron” Popović kao član ekipe Spider Pigzs i Aleksandar “Alexxo” Diklić kao deo ekipe Creepwave. Ovaj meč donje divizije počinje u 18:00 časova. Sve mečeve evropske regionalne lige možete pratiti na zvaničnom DreamLeague Twitch kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: