Esports B92.net

iG je pobednik Singapur Majora!

Invictus Gaming je uspeo da napravi neočekivani preokret u velikom finalu i savlada Evil Geniuses sa rezultatom 3:2! IG je osvojio novčanu nagradu od $200,000 i osigurao 500 DPC poena, što ih ozbiljno približava predstojećem The Internaional šampionatu.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Finalni dan ONE Esports Singapore Majora je počeo sa lower bracket mečom između iG-ja i PSG.LGD-ja. Kineski duel je išao čak do 3. meča, gde je iG ipak uspeo da dokaže da je bolja ekipa, i osigura plasman u veliko finale, gde ih je čekao EG.

Evil Geniuses su stupili u finale kao definitivni favoriti turnira, sa samo jednim izgubljenim duelom u plejofu, što su i dokazali u prve dve partije protiv Invictus Gaming-a. EG je totalno deklasirao svoje rivale u prva dva meča, a u centru pažnje su bili Abed na njegovom Storm Spiritu i Cr1t- na Earth Spiritu.

Izgledalo je kao da treći gejm ide identičnim tokom, ali se situacija naglo preokrenula. EG je potpuno protraćio svoju prednost, i propustio priliku da završi seriju sa ubedljivim rezultatom 3:0. Tada je zasijao flyfly na njegovom Svenu.

Kinezi su uspeli da dokrajče Evil Geniuses u napetoj završnici 3. meča, i osiguraju prolaz u 4. duel. Tada se vratio stari iG.

Draft 4. meča, koji se vrteo oko Troll Warlord i Ember Spirit core pickova, je uhvatio momke iz EG-ja nespremne, pa čak i Abeda na njegovom čuvenom Stormu. IG je tada uspeo da izjednači čitavu seriju na 2:2.

IG je svoj draft poslednjeg meča zaključio sa Spectre pickom, na šta je EG odgovorio sa Arteezy Lifestealer-om. Na veliku žalost EG navijača, Naix nije ni blizu bio dorastao Spectri, koja je završila partiju sa 14-0-18.

Invictus Gaming je tako u fenomenalnoj završnici osvojio Major titulu, novčanu nagradu od $200,000 i 500 DPC poena, dok je EG otišao kući sa $100,000 i 450 DPC poena.

U petak, 09. aprila nam sledi novi gameplay patch, kao i put ka drugoj DPC sezoni i novom Major šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.