Da li će prvi Dota 2 Major u Peruu biti otkazan?

Na veliko oduševljenje fanova, 6. januara je najavljen prvi Dota 2 Major u Južnoj Americi. Međutim, protesti u Peruu i dalje traju, a nedavno je proglašeno i vanredno stanje, tako da svakog momenta očekujemo da će Valve otkazati turnir.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Ponedeljak, 16.01.2023.

19:05

Da li će prvi Dota 2 Major u Peruu biti otkazan?
Foto: Valve

Vlada Perua je juče proglasila vanredno stanje u Limi i još tri regiona usled protesta zbog smene vlasti u državi. Procenjuje se da je 42 ljudi poginulo, a vlada je čak mobilisala vojsku kako bi se suzbili protesti, zbog čega se smatra da će nedavno najavljeni Dota 2 Major, zakazan za 22. februar, biti otkazan.

Ipak, Valve za sada nije objavio nikakvo zvanično saopštenje na ovu temu, tako da ovaj datum za sada ostaje nepromenjen. Ako zaista planiraju da ga otkažu, nadamo se da to neće učiniti u poslednjem trenutku, kao što je to bio slučaj sa TI10.

Ovo su svakako tužne vesti za navijače iz Perua, koji su jedni od najposvećenijih fanova čitave Dota 2 zajednice. O tome svedoči i prodaja prve ture karata za Major, koja je bila rasprodata za samo 9 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: