Esports B92.net

Ukrajinska CS:GO ekipa penzionera ušla u nacionalnu knjigu rekorda

Ko kaže da je esports samo za mlade? Jedna grupa gejmera je razbila sve predrasude sa svojom CS:GO ekipom, u kojoj je prosečna starost takmičara čak 75 godina!

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

”Young Guard” je jedinstvena CS:GO ekipa čiji svi igrači stariji od 66 godina. Najmlađi takmičar ima 66 godina i 8 meseci, dok najstariji ima 78 godina i 8 meseci. Prosečna starost igrača je 75 godina i 2 meseca, što ih ne sprečava da se takmiče u ovoj napetoj igri. Kratak video turnira možete pogledati ovde.

Nedavno su učestvovali na specijalnom CS:GO turniru u Odesi, gde su se takmičili protiv mladih osnovaca. Ovaj neobičan turnir je organizovan od strane Federacije Sajbersporta, bez restrikcija vezanih za rangiranost, pol i uzrast igrača. Young Guard je tako ušao i Ukrajinsku nacionalnu knjigu rekorda.

Direktorka registra ukrajinskih nacionalnih rekorda, Lana Vetrova je izjavila da joj je čast što je dobila priliku da pruži dobrodošlicu ovakvoj grupi posvećenih i optimističnih ljudi, kojima starost i godine ne staju na put do svojih snova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.