Vučić: "Otvorićemo sve granice"

"Otvorićemo sve granice, sve ulaske i izlaske između nas i pokazati svima da otvorene granice mogu funkcionisati", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.04.2023.

14:31

Vučić:
Foto: printscreen Instagram buducnostsrbijeav

Vučić je rekao danas da će u narednom periodu Srbija, Severna Makedonija i Albanija na jedan dan otvoriti sve granične prelaze i pustiti ljude i robu da slobodno cirkulišu kako bi pokazali da otvorene granice mogu da funkcionišu.

On je to rekao na konferenciji za medije nakon sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom i predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koji je održan u gradskoj skupštini grada Bardolini u Italiji.

"Sledećeg meseca ćemo se sastati negde u Srbiji i to je veoma važno , onda ćemo se u junu sastati negde u regionu, a u međuvremenu otvorićemo sva vrata između nas. Otvorićemo sve granice, sve ulaske i izlaske između nas i pokazati svima da otvorene granice mogu funkcionisati", rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje novinarke albanske televizije koja je zamolila Vučića i Ramu da otkriju planove u okviru inicijative Otvoreni Balkan za naredni period.

Vučić nakon sastanka u Veroni: "Dogovorili smo se"

Vučić je rekao da će za to biti odabran najbolji dan i dodao da je to bila ideja premijera Kovačevskog. Odgovarajući na pitanje makedonske novinarke da prokomentariše značaj dogovora oko radnih dozvola između Srbije, Severne Makedonije i Albanije Vučić je rekao da će sporazum biti potpisan do juna ili jula.

"Veoma je važan za formiranje tržišta bez granica. Moći ćemo da sarađujemo na otvorenom tržištu i da angažujemo ljude iz Severne Makedonije u Srbiji i obratno", naveo je Vučić.

Današnji sastanak koji je održan u okviru inicijative Otvoreni Balkan je prvi susret u tom formatu koji je održan van granica Zapadnog Balkana.

Vučić obilazi Međunarodni sajam vina

Poslednji susret u okviru Otvorenog Balkana održan je krajem prošle godine u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: