Vesti -

Vratio se

Ralf Hamers povlači se sa mesta generalnog direktora švajcarske banke UBS, nakon što je ta banka preuzela Kredi Svis (Credit Suisse).

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BEUTLER
EPA-EFE/CHRISTIAN BEUTLER

Njegovo mesto zauzeće Serđo Ermoti.

"Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta sa koijma se banka UBS suočava nakon objave o kupovini Kredi Svis", navodi se u saopštenju, prenosi holandski NL tajms.

Serđo Ermoti, koji je bio izvršni direktor UBS-a devet godina do 2020, kada je Hamers napustio holandsku banku ING da bi došao na čelo te švajcarske banke.

"Integracija Kredi Svis je trenutno najvažniji zadatak UBS-a i uveren sam da će Serđo uspešno voditi banku kroz sledeću fazu", rekao je Hamers i dodao da mu je žao što napušta UBS, zbog okolnosti koje su promenile način poslovanja na koje niko nije računao, između ostalog bilo mu je i zadovoljstvo i privilegija da vodi ovu veliku banku.

Banka UBS je najavila preuzimanje Kredi Svis početkom meseca, druge po veličini banke u Švajcarskoj, pošto su akcije Kredi Svis naglo pale tokom finansijskog kolapsa na berzi zbog propasti nekoliko američkih banaka.

Predsednik UBS-a Kolm Keleher nazvao je Hamersa "izvanrednim izvršnim direktorom UBS-a" i dodao da je Holanđanin doneo banci uspeh u izazovnim uslovima, rekavši da je tim načinom želeo da izrazi svoje duboko poštovanje i zahvalnost za sve što je Ralf postigao u poslednje dve i po godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.