Šefu propale kriptofirme određena kaucija

Osnivač kriptomenjačnice FTX Sem Bankman-Frid pojavio se u sudnici u Njujorku, nakon što je prošle nedelje uhapšen na Bahamima.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.12.2022.

14:09

Šefu propale kriptofirme određena kaucija
Foto: Profimedia

Sudija mu je za izlazak na slobodu odredio kauciju od 250 miliona dolara, prenosi Indeks. 

Sudija je pristao na iznos kaucije koju su predložili tužioci i Bankman-Fridovi advokati. Postavljeni su i dodatni uslovi pa će Bankman-Frid morati da nosi narukvicu za elektronsko praćenje i da bude u kućnom pritvoru u kući svojih roditelja u Kaliforniji. Svoj pasoš je već predao vlastima, piše CNN.

Sudija je rekao da će Bankman-Frid biti optužen za krađu milijardi dolara od korisnika svoje platforme.

Bankman-Frid je govorio samo jednom tokom saslušanja, kada ga je sudija Gabrijel Gorenštajn pitao razume li posledice s kojima bi se suočio ako pobegne. "Da, razumem", rekao je.

Ostali uslovi kaucije uključuju psihoterapiju, predaju vatrenog oružja i zabranu transakcija većih od 1.000 dolara bez odobrenja vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

9 h

Podeli: