Svet

Sreda, 18.01.2023.

09:52

"Rusija sigurno nije pala na kolena"

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je da sankcije EU nisu bacile rusku ekonomiju na kolena.

Izvor: B92.net

Foto: Profimedia

On je o tome govorio u intervjuu za CNBC na marginama Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu.

Sijarto je, ponovo, oštro kritikovao sankcije Evropske unije Rusiji, tvrdeći da su one oštetile privredu članica više nego rusku, kao i da nisu zaustavile rat u Ukrajini.

"Ako napravimo procenu, analizu, o uticaju sankcija, očigledno je da one nisu ispunile očekivanja – jer šta se očekivalo početkom marta, krajem februara, kada smo razgovarali o prvom paketu sankcija? Da će rusku ekonomiju baciti na kolena, stoga će rat uskoro biti zaustavljen", rekao je Sijarto.

"Ruska ekonomija sigurno nije pala na kolena. Možemo dati drugačije procene koliko im je lošije, ali nisu na kolenima, a rat se ne bliži kraju. Evropska ekonomija više pati od sankcija nego ruska", rekao je on.

"Dakle, ako pogledate sa praktične, a ne ideološke strane, kakav je bio uticaj sankcija, videćete da su one štetnije po Evropu. Stoga, ne bi trebalo da nastavimo sa sankcijama jer one jednostavno nisu ispunile postavljena očekivanja i cilj", zaključio je.

Pročitajte više:

Putin objavio brojke

Mađarska opet upozorila

"Diskutabilno da li Rusi sada dobijaju ili gube, ali ako govorimo o novcu – ne gube toliko"

Putin procenio – 5%

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: