Svet

Ponedeljak, 16.01.2023.

08:25

Mađarska opet upozorila

Državni sekretar Mađarske Čaba Domotor je naveo da su obični građani Mađarske jasno izneli svoje stavove da žele manje sankcija Rusiji i da se njihov glas čuje.

Izvor: Tanjug

Mađarska opet upozorila
Foto: Vladimirkarp/Shutterstock

On je izjavio da bi zemlje poput Mađarske, koje se u velikoj meri oslanjaju na nuklearnu energiju, platile visoku cenu ako se naredni paket sankcija EU prema Rusiji bude odnosio na nuklearnu energiju.

Domotor je rekao da će se EU boriti da ekonomski rast bude iznad nule, zbog teške ekonomske situacije i sankcija.

Ocenio je da sankcije Rusiji nisu približile kraj rata, ali da evropska ekonomija sve više pati od sankcija, te da će evropski lideri biti pod sve većim pritiskom da promene odluke u vezi sa sankcijama.

Mađarski račun za energiju se povećava sa sedam milijardi evra na 17 milijardi, a vlada mora da izdvoji 2.600 milijardi forinti da plati subvencije za račune za energiju, rekao je sekretar, i dodao da su realne plate prošle godine porasle za više od četiri odsto.

Povodom povlačenja Erazmus fondova EU, Domotor je rekao da je mađarska vlada prihvatila zahteve Evropske komisije i da je parlament na jesen usvojio 17 amandmana u skladu sa tim.

''Sada smišljaju nove uslove'', rekao je Domotor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: