Svet

Subota, 21.10.2023.

10:48

Rusija razmatra novu zabranu

Zamenik premijera Ruske Federacije Aleksandar Novak zatražio je od nadležnih organizacija da razmotre mogućnost uvođenja zabrane izvoza kerozina.

Izvor: Capital.ba

Rusija razmatra novu zabranu
EPA/ROMAN PILIPEY

Ministarstvo energetike, Ministarstvo finansija, Federalna carinska služba i naftne kompanije Rusije treba da pripreme listu preventivnih mera kako bi osigurali stabilno funkcionisanje zimskog tržišta dizel goriva, navodi se u zapisniku sa sastanka koji je održan 16. oktobra.

Među merama koje treba proučiti je mogućnost povećanja proizvodnje dizel goriva, zabrana izvoza kerozina, kao i izmena pravila za naplatu akcize na mlazno gorivo, koje se koristi za mešanje sa dizel gorivom, ističe se u zapisniku, prenosi Interfaks.

Stručnjaci iz industrije procenili su da obim ruskog izvoza kerozina u periodu od januara do avgusta iznosi oko oko 1,1 milion tona, uz obim proizvodnje od 7,5 miliona tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: