Vesti -

Rusija ismeva novi potez Evrope: "Prkose svakoj logici"

Potez Evropske unije da doda "izuzeća" na gornju granicu cena naftnih derivata, pokazao je da je ruska nafta i dalje tražena.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
EPA-EFE/RUSSIAN DEPUTY PRIME MIN. ALEXANDER NOVAK PRESS SERVICE HANDOUT
EPA-EFE/RUSSIAN DEPUTY PRIME MIN. ALEXANDER NOVAK PRESS SERVICE HANDOUT

To je izjavio zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak, prenosi Rojters.

"Juče smo videli još jednu promenu propisa Evropske unije - izuzeća", rekao je on u komentarima koje je objavila ruska novinska agencija TASS.

"Ovo još jednom naglašava da su naši naftni proizvodi traženi u Evropi, kada su evropski političari nagovestili da svojim postupcima prkose svakoj logici, oni donose takve odluke, smišljajući izlaze iz situacije", rekao je on.

Uklanjanje jednog broja naftnih derivata sa liste sankcionisanih proizvoda legalizuje sive šeme snabdevanja gorivom koje postoje već duže vreme, naglasio je Novak.

Uz to, on je izrazio uverenje da će ruski naftni sektor nastaviti stabilno da radi uprkos embargu na isporuke naftnih derivata koji je uvela Evropska unija.

Evropska unija je prošle nedelje saopštila da je pristala da postavi gornje granice cena ruskih rafinisanih naftnih derivata kako bi ograničila sposobnost Moskve da finansira rat u Ukrajini.

Istovremeno, EU je uvela nekoliko izuzeća od načina na koji funkcioniše njeno ograničenje cena.

Pročitajte više:

EU uvela izuzetke: Nije rusko ako se izmeni u trećoj zemlji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.