Vesti -

Rekord: Naručuju 500 aviona

Erbas je blizu sklapanja rekordnog posla za prodaju 500 aviona A320 za najvećeg indijskog prevoznika IndiGo, rekli su izvori iz avionske industrije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/GARY HE
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/GARY HE

Evropski proizvođač aviona se pojavio kao prvi kandidat za narudžbinu, naveli su izvori na marginama jednog sastanka avio industrije u Istanbulu, javio je Rojters.

Takav posao bi vredeo najviše 50 milijardi dolara na osnovu nedavno objavljene Erbasove liste cena, ali obično vredi manje od polovine te sume zbog uobičajenih popusta avio-industrije za velike ponude, navodi britanska agencija.

"Erbas" i "Boing" se takođe i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona "A330 neo" ili "boing 787" avio-kompaniji IndiGo, rekli su izvori.

Izvršni direktor IndiGo Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja.

"Erbas" i "Boing" su takođe odbili da komentarišu, navodi Rojters IndiGo je već jedan od najvećih Erbasovih kupaca i do sada je naručio ukupno 830 aviona iz porodice "erbas A320", dodaje britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.