Rastući trend: Proizvodnja bezalkoholnog piva dvaput veća u poslednjih 10 godina

U Nemačkoj se proizvodnja bezalkoholnog piva gotovo udvostručila u poslednjih 10 godina.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2020.

08:54

Rastući trend: Proizvodnja bezalkoholnog piva dvaput veća u poslednjih 10 godina
Foto: Depositphotos, Nitrub

Proizvođači su prošle godine prozveli 4,2 miliona hektolitara, što je 97 odsto više u odnosu na 2009. godinu.

Nemački trgovinski lanci obično pivo (alkoholno i bezalkoholno) nude po nižim cenama i njegovom prodajom ne ostvaruju profit, jer žele da privuku potrošače u prodavnice jeftinijim pivom.

Prodaja bezalkoholnog piva porasla je na 361 milion evra i ukazuje na promenu navika, javila je nemačka novinska agencija DPA.

Ljubitelji piva takođe su svesni važnosti zdravog načina života i sve češće posežu za bezalkoholnim pivom. Trend se nastavio i ove godine, a proizvodnja bezalkoholnog piva u prvom kvartalu ove godine povećala se za osam odsto u odnosu na isti period prošle godine, prenosi portal Indikator.

Sa rastućom proizvodnjom bezalkoholnog piva, proizvodnja piva s više od 0,5 odsto alkohola je opadala u poslednjoj deceniji. Prema nemačkom statističkom zavodu Destatisu, ona je opala za 7,8 odsto između 2009. i 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: