Svet

Subota, 02.12.2023.

08:51

Nemačka u Ukrajini proizvodi prva oklopna vozila?

Nemački proizvođač oružja ''Rajnmetal'' želi da proizvodi svoja prva oklopna vozila u Ukrajini sledeće godine.

Izvor: Tanjug

Nemačka u Ukrajini proizvodi prva oklopna vozila?
Foto: shutterstock, msyaraafiq

To je preneo nemački časopis ''Virtšaftsvohe'' pozivajući se na navode izvršnog direktora ''Rajmetala'' Armina Papergera.

Paperger je, kako navodi nemački list, rekao da očekuje dogovor sa Ukrajinom o izgradnji oklopnih transportnih vozila Fuhs, nazvanih po nemačkoj reči za lisicu, i borbenih vozila pešadije Links početkom naredne godine, prenosi Rojters.

"Nakon potpisivanja ugovora, želimo da završimo prvi (Fuhs) u roku od šest-sedam meseci, a prvi Links u roku od 12-13 meseci", rekao je Paperger.

Ukrajina je u oktobru najavila zajednički odbramnbeni poduhvat sa Rajnmetalom kako bi pomogla u lokalnoj proizvodnji pojedine ključne opreme, kao i u servisiranju i popravci zapadnog oružja poslatog Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: