Vesti -

"Nema bržeg razvoja bez regionalne stabilnosti"

Trst -- Fiskalna i politička stabilnost, što je glavni zadatak naše vlade, nisu mogući bez regionalnog razvoja i regionalne stabilnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

To je istakla premijerka Srbije Ana Brnabić, dodajući da je zbog toga važno što će u Trstu o tome da razgovaraju.

Brnabić je novinarima uoči Samita lidera država Zapadnog Balkana, rekla da je Srbija mnogo učinila u poslednje tri godine kako bi postigla fiskalnu i političku stabilnost.

Ne možemo da imamo brži ekonomski razvoj bez potpne regionalne stabilnosti i o tome ćemo danas da pričamo ovde i da se trudimo da na tome radimo u narednim mesecima pred nama”, rekla je Brnabić.

Govoreći o sastancima sa predstavnicima Evropske investicione banke, Svetske banke, evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc i premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, Brnabić je ocenila da su, kako je rekla, ti razgovori bili fantastični.

Ona je istakla da je veoma važno, u okviru agende povezivanja zemalja Zapadnog Balkana upravo to što će danas biti potpisan ugovor o transportnoj zajednici.

Sve se svodi na tri važne agende povezivanja Zapadnog Balkana - infrastruktura i energetika, ekonomski razvoj i osnivanje regionalne privredne komore, kao i regionalna kancelarija za saradnju mladih”, rekla je Brnabić.

Kako je najavila danas će biti reči i o digitaliazciji, osnaživanju startap inovacionih preduzeća, odnosno osnaživanju nauke.

To je perspektiva za mlade, za budućnost. I Srbija je danas ovde zbog daljeg rada na regionalnoj stabilnosti, na regionalnom razvoju”, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.