NATO ulaže milijardu evra u vojna tehnološka istraživanja

NATO će pokrenuti fond za inovacije čiji će budžet biti milijardu evra, kako bi podstakao tehnološka istraživanja u vojne svrhe.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

17:24

NATO ulaže milijardu evra u vojna tehnološka istraživanja
EPA-EFE/TOMS KALNINS

To je izjavio danas generalni sekretar te organizacije Jens Stoltenberg na samitu u Madridu.

Lideri okupljeni na samitu NATO-a u Madridu složili su se da formiraju fond, naveo je Stoltenberg poslednjeg dana sastanka, navodi Rojters.

"Složili smo se da uspostavimo novi fond za inovacije od milijardu evra", istakao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Multinacionalni fond bi trebalo da okupi vlade, privatni sektor i akademsku zajednicu kako bi ojačao tehnološku prednost NATO-a, saopštila je ta organizacija, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: