Nakon 300 godina – stečaj

Najstarija mesara u severnom delu Nemačke je podnela zahtev za stečaj.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 07.05.2023.

13:17

Nakon 300 godina – stečaj
Foto: shutterstock, Jorge Aguado Martin

Reč je o mesari Rohrs koja je deo Jorka od 1709. Jork je gradić na levoj obali Elbe, u blizini Hamburga.

"Naša porodična mesara radi više od 300 godina. Mesara Rohrs deo je Jorka od 1709. U Altes Landu i šire, poznati smo po širokoj paleti proizvoda, svežini, čistoći, kvalitetu i usluga", stoji na internetskoj stranici stranici mesare Rohrs.

Mesara iz Jorka kraj Hamburga, koja tvrdi da je najstarija u severnom delu Nemačke, podnela je zahev za stečaj. O tome, između ostalog, javljaju "Hamburger Morgenpost" i "Kreiszeitung Wochenblatt". Razlog tome su poskupljenja. Gradnja nove klanice i proizvodne hale poskupela je više nego što se očekivalo.

Hendrik Heerma, partner u Fink Rinckens Heerma Rechtsanwälte (FRH), preuzima ulogu privremenog stečajnog upravnika. Advokat će brinuti o finansijama porodičnoog posla.

To znači da će porodična mesara sa svojih 28 zaposlenika ostati u srcu zajednice Donje Saske u mestu Jork u blizini Hamburga. Na operativno poslovanje neće uticati dosadašnja događanja, navodi se u saopštenju kompanije.

Uprkos nelikvidnosti, sve nedavne investicije, poput nove klanice, trebalo bi dugoročno da ojačaju region.

"U bliskoj smo i konstruktivnoj razmeni sa našim finansijerima", kaže mesar Daniel Rohrs.

Da li će se kompanija oporaviti, ostaje nam da vidimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: