Svet

Četvrtak, 21.09.2023.

09:38

Lidl izbacuje deo proizvoda iz svoje ponude

Kupci Lidla u Nemačkoj od oktobra će se suočiti s promenom. Diskont menja asortiman i izbacuje nekoliko proizvoda iz asortimana.

Izvor: Fenix magazin, Poslovni dnevnik

Lidl izbacuje deo proizvoda iz svoje ponude
Ilustracija: Shutterstock/hxdbzxy

Trgovac mešovitom robom iz Bad Vimpfena nije jedini. Konkurent Aldi ranije je najavio da više neće prodavati pojedine proizvode. Glavna stvar je dati primer u smislu održivosti. Posebno su pogođeni proizvodi poput mleka, ali i mesa i kobasica, piše Feniks magazin.

Takođe, verovatno u budućnosti više neće biti voća i povrća koje se doprema avionom, za šta se kompanija nada da će rezultirati manjim zagađenjem okoline.

Lidl menja ponudu mesnih i mlečnih proizvoda

Lidl zauzima jasan stav o najavljenoj promeni na proizvodima koja će se dogoditi od oktobra.

Od oktobra 2023. kupci Lidla će moći da kupe samo govedinu treće ili četvrte kategorije. Meso bi i dalje trebalo da dolazi iz Nemačke.

Promena asortimana planirana i za 2024. godinu

Nešto kasnije dolazi i do promene u asortimanu mleka: od početka 2024. godine moći ćete da kupite samo sveže mleko i mleko bez laktoze robnih marki s tipovima proizvodnje 3 i 4. Tokom godine dugotrajno mleko, a time i celokupni asortiman mleka, takođe će se prebaciti na viši nivo 3.

Mleko za Lidl i dalje će dolaziti 100 posto iz Nemačke.

To znači da će diskont svoj sadašnji cilj ostvariti godinu dana ranije od planiranog, pišu nemački mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

13 h

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Podeli: