Svet

Petak, 02.02.2024.

14:53

Kopaonik biznis forum otvaraju Tabakovićeva i Mali

Kopaonik biznis forum svojim izlaganjem će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Kopaonik biznis forum otvaraju Tabakovićeva i Mali
Foto: TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

Ovogodišnji 31. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta, saopštio je Savez ekonomista Srbije (SES).

Kako je najavljeno, poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma gošća će biti i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja će prezentovati rezultate rada Vlade u proteklom periodu i time zatvoriti četvorodnevni događaj.

Dodaje se da će specijalni gosti ovogodišnjeg Foruma biti Džefri Saks, poznati profesor sa Kolumbija univerziteta, kao i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke (SB) za Evropu i Centralnu Aziju, i njihovo prisustvo će omogućiti učesnicima Foruma sticanje potpunijeg uvida u prognoze makroekonomskih kretanja u svetu i Evropi.

U saopštenju se ističe da će se u okviru centralne teme Foruma, "Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti", razgovarati o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

"Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visokoprinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport", dodaje se.

SES naglašava da će i ove godine, kao i uvek do sada, Kopaonik biznis forum nastojati da promoviše konstruktivne ideje, da podstakne argumentovane rasprave, razmenu različitih stavova, a sve zarad boljeg sagledavanja izazova, šansi i opasnosti za budućnost Srbije i Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

13 h

Srbija

Srbija dobija novu saobraćajnicu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će polovinom novembra biti izdata građevinska dozvola za brzu saobraćajnicu "Vožd Karađorđe" i da bi radovi mogli da počnu već do kraja godine.

20:30

14.7.2024.

1 d

Svet

Putin doneo odluku

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

14:37

14.7.2024.

1 d

Podeli: