Svet

Petak, 02.02.2024.

14:53

Kopaonik biznis forum otvaraju Tabakovićeva i Mali

Kopaonik biznis forum svojim izlaganjem će otvoriti guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Kopaonik biznis forum otvaraju Tabakovićeva i Mali
Foto: TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bs

Ovogodišnji 31. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta, saopštio je Savez ekonomista Srbije (SES).

Kako je najavljeno, poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma gošća će biti i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja će prezentovati rezultate rada Vlade u proteklom periodu i time zatvoriti četvorodnevni događaj.

Dodaje se da će specijalni gosti ovogodišnjeg Foruma biti Džefri Saks, poznati profesor sa Kolumbija univerziteta, kao i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke (SB) za Evropu i Centralnu Aziju, i njihovo prisustvo će omogućiti učesnicima Foruma sticanje potpunijeg uvida u prognoze makroekonomskih kretanja u svetu i Evropi.

U saopštenju se ističe da će se u okviru centralne teme Foruma, "Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti", razgovarati o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

"Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visokoprinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport", dodaje se.

SES naglašava da će i ove godine, kao i uvek do sada, Kopaonik biznis forum nastojati da promoviše konstruktivne ideje, da podstakne argumentovane rasprave, razmenu različitih stavova, a sve zarad boljeg sagledavanja izazova, šansi i opasnosti za budućnost Srbije i Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: