Kina "udara" na virtuelne valute: "Lažni kapitalni lanac"

Kina će pooštriti propise o novim oblastima, uključujući virtuelnu valutu, kao najnoviji potez da se odbrani od rizika u finansijskom sektoru.

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.04.2022.

18:09

Kina
Foto: Shutterstock/Gorodenkoff

Ven Sinsijang, zvaničnik Narodne banke Kine, rekao je na konferenciji za novinare da regulacija finansijskog sektora postaje složena i naporna, jer metode i alati prevaranata za prenos sredstava neprestano inoviraju.

Ven je upozorio da prevaranti mogu da koriste virtuelnu valutu, podzemne banke i druge kanale, kako bi izbegli praćenje i presretanje.

On je pozvao komercijalne banke i platne institucije da prekinu lažni kapitalni lanac uz balansiranje prevencije rizika i usluga plaćanja, prenose kineski mediji.

Komercijalne banke i platne agencije treba da daju punu ulogu tehničkim sredstvima, uključujući velike podatke i veštačku inteligenciju, kako bi preciznije identifikovali i presreli rizike, rekao je Ven.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: