Svet

Ponedeljak, 20.02.2023.

15:31

Još masovnih otkaza: 1.400 radnika ostaje bez posla

Proizvođač telekomunikacione opreme Erikson planira da otpusti oko 1.400 radnih mesta u Švedskoj kao deo šireg plana za smanjenje troškova na globalnom nivou.

Izvor: Blic/Anica jelovac/ Rojters

Još masovnih otkaza: 1.400 radnika ostaje bez posla
Foto: Shutterstock/JHVEPhoto

Kompanija je ranije najavila planove za smanjenje troškova za 9 milijardi kruna (880 miliona dolara) do kraja 2023. godine, pošto tražnja usporava na nekim tržištima, uključujući Severnu Ameriku.

Dalja otpuštanja nekoliko hiljada radnika u drugim zemljama verovatno će biti objavljena u narednim danima, rekla su dva izvora bliska ovoj stvari.

Erikson je poslednji put napravio duboke rezove 2017. godine kada je otpustio hiljade zaposlenih i fokusirao se na istraživanje kako bi izvukao kompaniju iz gubitaka.

Kompanija je mesecima pregovarala sa svojim sindikatom zaposlenih u Švedskoj o tome kako da se nosi sa smanjenjem troškova.

Sada je postignut dogovor sa švedskim sindikatima o tome kako da upravljaju smanjenjem broja zaposlenih, rekao je portparol, dodajući da kompanija namerava da izvrši smanjenje kroz dobrovoljni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

12 h

Podeli: