Svet

Ponedeljak, 08.05.2023.

08:35

I opet – sankcije

Evropska unija planira nove sankcije za kineske kompanije koje sarađuju sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

I opet – sankcije
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Evropska unija je predložila da se uvedu nove sankcije kineskim kompanijama optuženim za prodaju opreme koja bi mogla da se koristi za proizvodnju naoružanja i podršku ruskoj ratnoj mašineriji, piše Fajnenšel tajms (FT).

Navodeći podatke sa kopije liste sankcionisanih preduzeća, britanski list prenosi da je u novom paketu sankcija navedeno sedam kineskih kompanija o kojima će razgovarati nadležni u EU, prenosi Rojters.

FT prenosi da spisak sankcija uključuje dve kompanije iz kontinentalne Kine - 3HC Semikonductors i King-Pai tehnolodži, zajedno sa pet iz Hongkonga- Sino elektroniks, Sigma tehnolodži, Asia Pacifik links, Tordan industri i Alfa trejding investments.

Evropska komisija nije odmah odgovorila na zahteve za komentar.

Neke kompanije kao što je King-Pai već su na američkoj listi sankcionisanih pod optužbom da snabdevaju više poslovnih entiteta ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

15 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: