Vesti -

I oni proglasili bankrot: Zatvara se popularna prodavnica

Nekoliko velikih trgovačkih lanaca je u Nemačkoj poslednjih dana proglasilo bankrot, među kojima je i jedna od popularnijih online prodavnica "Windeln.de".

Izvor: Fenix-magazin/MD
Podeli
Foto: shutterstock, ArtMediaWorx
Foto: shutterstock, ArtMediaWorx

Internet prodavnica dečijih artikala "Windeln.de" morala je da podnese zahtev za stečaj nakon prekida pregovora s potencijalnim finansijerima. Kompanija je tada u Minhenu objavila da su propali pregovori sa nekoliko investitora. Iz tog razloga potrebna dodatna sredstva više nisu mogli da pokriju ​​spoljni sponzori.

Uprava je zatim odlučila da opstanak kompanije nije izvodljiv. Zbog toga, podnet je zahtev za otvaranje stečajnog postupka za "Windeln.de SE", ali su se istovremeno još uvek tražili novi investitori.

Web stranica "Windeln.de" u to vreme nije bila dostupna, kako su napisali "zbog radova na održavanju". Stranica je sada ponovno dostupna jer žele da prodaju preostalu robu.

Stečajni upravnik Meinert Vilrodt je rekao je da ne može da se pronađe novi investitor.

Pročitajte još: Masovno zatvaranje velikih trgovačkih lanaca SPISAK

"Prodaja je planirana u narednim nedeljama i mesecima. Nakon toga, poslovanje će se morati da se zaustavi", rekao je Willrodt.

U julu 2022. planirana dokapitalizacija je propala. Dva investitora su najpre htela da steknu nove akcije u iznosu do 5,5 miliona evra. "Windeln.de" je izašao na berzu 2015. godine i zaradio 211 miliona evra. Međutim, pompa oko kompanije je bila kratkog veka. Ove nedelje cena deonice je bila samo 16 centi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.