Francuska – protiv

Francuska je protiv postavljanja uniformnog cilja za smanjenje potrošnje gasa Evropi, rekli su zvaničnici francuskog Ministarstva energetike.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2022.

16:04

Francuska – protiv
Foto: Maxim Studio/Shutterstock

Budući ciljevi treba posebno da uzmu u obzir izvozne kapacitete svake zemlje pojedinačno, dodali su francuski zvaničnici uoči sastanka evropskih ministara energetike u utorak u Briselu, prenosi Rojters.

Evropska komisija je predložila prošle endelje sve zemlje EU smanje potrošnju gasa od avgusta do marta za 15 posto. Taj cilj bi u početku bio dobrovoljan, ali bi prerastao u obavezu ako bi Komisija proglasila vanredno stanje.

Od samog početka, ovaj predlog EK je naišao na kritike iz niza zemalja. Španija, Portugalija i Grčka su bile među najotvorenijim kritičarima, ali diplomate kažu da i Danska, Francuska, Irska, Italija, Malta, Holandija i Poljska takođe imaju rezerve u pogledu davanja ovlašćenja Komisiji da naredi smanjenje potrošnje gasa.

Pročitajte još:

Spreman novi nacrt, ali EU ne može da se dogovori

Peskov: "Nismo zainteresovani"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: