Amazon ne prihvata kriptovalute

Direktor "Amazona" Endi Džesi izjavio je da ovaj gigant elektronske trgovine u skorije vreme neće dodati kriptovalute kao opciju za plaćanje u maloprodaji.

Svet

Izvor: B92

Subota, 16.04.2022.

13:16

Amazon ne prihvata kriptovalute
Foto: EPA/Friedemann Vogel

Džesi je u intervjuu stanici SNBC rekao da bi bilo moguće prodavati kripto NFT imovinu na “Amazonovoj” platformi i očekuje rast trgovine ovom digitalnom formom.

NFT je vrsta digitalne imovine koja postoji u blokčejnu, a postala je popularna 2021. godine. NFT umetnička dela dostižu cene od više miliona dolara.

Džesi je rekao da će kriptovalute postati značajnije gledano dugoročno, ali je dodao da lično ne poseduje nijedan bitkoin.

Sve više kompanija počinje da prima virtuelne valute kao sredstvo plaćanja i uvode u uobičajenu upotrebu digitalne valute koje još nemaju podršku velikih finansijskih institucija, prenosi portal Capital.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: